FİLTRE

ŞAMPUAN

Şampuan Çeşitleri ve Fiyatları


Saçların sağlıklı ve bakımlı görünmesini sağlayan başlıca faktörlerden biri şampuan kullanımıdır. Bu nedenle şampuanın içerisindeki formüller ve etki alanı oldukça önemlidir. Tiny green, farklı bileşenlere sahip pek çok şampuan çeşidi üretir. Üretilen şampuanlar, farklı saç tiplerine uygun olarak hazırlanır. Bu sayede farklı fiyat parametreleri etrafında toplanan ürün alternatifleri ortaya çıkar. Şampuan fiyatları, ürünlerin sahip olduğu spesifik özelliklere göre belirlenir. Şampuanın içerisinde yer alan formüller ve şampuanın miktarı, fiyatın belirlenmesinde etkin rol oynar.


Saç Tipinize Uygun Şampuan Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?


Her saç tipi kendine has özellikler taşır. Bu durum saç tiplerinin ihtiyaçlarını farklılaştırır. Bireylerin istekleri de göz önünde tutulduğunda pek çok şampuan alternatifi ortaya çıkar. Pek çok alternatif arasından en iyi şampuan saç tipine uygun olarak seçilir. Farklı alternatifler arasında seçim yaparken dikkat edilmesi gereken kriterler şu şekilde sıralanabilir:


Şampuan içeriğindeki maddeler, saç derisine doğrudan nüfuz eder. Bu nedenle şampuan içerisinde bulunan zararlı maddeler hem saç derisine hem de saç tellerine zarar verir. Zarar gören saç yapısı parlaklığını yitirerek bakımsız bir görünüme sahip olur. Bu nedenle şampuan seçiminde dikkat edilmesi gereken başlıca kriterlerden biri şampuanların içeriğidir. Şampuanlar içerisinde yer alan sülfat, içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle saçların doğal nem dengesine zarar verir. Özellikle hassas cilt tipine sahip olan bireyler için sülfatsız şampuan çeşitleri önerilir.


Paraben hammaddesi de saç kremleri ve şampuanlarda sıklıkla kullanılır. Ancak paraben, tahriş, kuruluk ve saç dökülmesi gibi bazı problemleri beraberinde getirebilir. Saç derisi tarafından kolay emilen paraben maddesi, gözeneklerin kapanmasına da neden olur. Bu nedenle şampuan seçimi, yaparken parabensiz şampuan alternatiflerinin değerlendirilmesi önerilir. Tiny green markası bünyesinde yer alan şampuanlar sülfat ve paraben içermez.


Şampuan seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise içeriğindeki tuz miktarıdır. Şampuanlar içerisinde yer alan tuz, kirleri arındırmaya yardımcı olur. Ancak tuz, yapısı itibariyle saçların sertleşmesine ve kabarmasına neden olur. Bu nedenle tuzsuz şampuan kullanmak, saçların daha yumuşak ve nemli görünmesini sağlar.

Saç tipinize uygun şampuan seçimi yaparken saç problemleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Hacimsiz saçlar için hacim veren şampuan alternatifleri önerilir. Bu sayede çok daha güçlü ve canlı saçlara sahip olmak mümkün! Hacimsiz saçların yanı sıra kepekli saçlar da pek çok kişi için büyük bir problemdir. Kepekli saç derileri için özel olarak formüle edilen şampuanlar bulunur. Kepeğe karşı şampuan ürünleri, kepek oluşumuna neden olan unsurları yok edecek şekilde üretilir. Saç köklerinde biriken ölü derileri temizleyerek saç derisinin rahatlamasına neden olur.


Normal Saçlar İçin Şampuan


Normal saçlar için özel olarak üretilen şampuanlar, saçları arındırırken güçlendirir. Vegan formüle sahip tiny green normal saçlar için şampuan çeşitleri içerisinde, at kuyruğu ekstresi ve fermente elma sirkesi bulunur. Bu sayede saç gelişimini baştan uca destekler. Gelişmiş saçlar, parlak ve canlı bir görünüme sahip olur. SLS ve SLES içermeyen şampuanlar, günlük kullanım için uygun formülize edilir.


Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin Şampuan


Kuru saçlar için şampuan çeşitleri, bol miktarda neme ihtiyaç duyar. Saçların ihtiyaç duyduğu nem dengesini sağlayan tiny green kuru ve yıpranmış saçlar için şampuan çeşitleri, argan yağının besleyici formülünden yararlanır. Bu sayede saçlara kökten uca nüfuz eder. Kuru saç tipleri için üretilen şampuanlar, saçları yıpranmaya karşı korur. Fosfolipid ve panthenol içeren şampuanlar, kuru saç görünümünü ortadan kaldırarak parlak ve canlı bir görünüme kavuşturulur.

Saç bakım ürünlerinin başlıca amacı onarım sağlayarak saç derisi rahatsızlıklarını minimuma indirmektir. Saçın çok daha sağlıklı görünmesini sağlayan saç bakım ürünleri doğru seçildiğinde kısa zamanda gözle görülür farklılıklar yaratır. Kuru ve yıpranmış saçlarda sıklıkla görülen rahatsızlıklardan biri saç dökülmesidir. Yanlış bakım ürünlerinin kullanılması, saçların iyi bir şekilde temizlenmemesine ve dökülmelere neden olabilir. Bu tür durumlarda saç dökülmesine karşı şampuan çeşitleri tercih edilmelidir. Saç dökülmesine karşı şampuan ürünleri içerisinde besleyici formüller yer alır. Besleyici formüller saç derisini onarır. Böylece saçların dökülmesini engelleyerek daha hacimli ve dolgun saçlar ortaya çıkar.


İnce Telli ve Yağlı Saçlar İçin Şampuan


İnce telli ve yağlı saçlar için özel olarak üretilen şampuanlar, sarımsak ekstresi içerebilir. Bu sayede saçın hem arınmasına hem de güçlenmesine yardımcı olur. Okaliptüs, pinkberry ve nar ekstreleri ile güçlendirilen tiny green ince telli ve yağlı saçlar için şampuanlar, rahatlatıcı etkisiyle ön plana çıkar. Saç derisinin kurumasını engelleyerek, yağ dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Yağlı saçlar için şampuan çeşitleri, uygun nem miktarını sağlayarak kepek oluşumunu da minimum seviyeye indirir.


Şampuan Ne Kadar Sıkılmalı?


Kullanılan şampuan miktarı, ürünlerin etkisini doğrudan etkiler. Çok sıkılan şampuan, saçın doğal nem ve yağ dengesine zarar verebilir. Az sıkılan şampuan ise saçların kirlerden arınmasını zorlaştırabilir. Bu nedenle uygun miktarlarda şampuan kullanımı oldukça önemlidir. İdeal şampuan miktarı saçın kirlilik oranına, uzunluğuna ve kalınlığına göre değişebilir. Avuç içine orta miktarda sıkılan şampuanlar, saçın temizlenmesi için yeterlidir.


Şampuan Saçta Ne Kadar Bekletilmeli?


Pek çok kişi “Saç bakımı nasıl yapılır?” sorusunun cevabını merak eder. Bakımlı saçlara sahip olmanın başlıca yolu, saçları kirlerden arındırmaktır. Bunun için şampuan kullanımı ve saçta bekletme süresi oldukça önemlidir. Şampuanın saçta bekletme süresi, içerisinde bulunan bileşenlere göre değişiklik gösterir. Ancak pek çok uzman tarafından ortalama 1- 2 dakika bekletilmesini uygun görür.


Şampuan Kaç Ayda Bir Değiştirilmeli?


Şampuan değiştirmek için uygun bir periyodik aralık bulunmaz. Şampuan, gerekli görüldüğü anlarda değiştirilmelidir. Mevsim geçişleri ve saç hastalıkları, şampuan değiştirmeye neden olabilir. Saç kuruluğu, saç dökülmesi gibi durumlarda, rahatsızlığa yönelik üretilen şampuan çeşitleri tercih edilebilir.


Şampuan Haftada Kaç Kez Kullanılmalı?


Uzmanlar haftada 2-3 kez saç yıkamanın yeterli olduğu görüşünü benimser. Pek çok uzmana göre saçı her gün şampuanlamak doğru bir uygulama değildir. Çünkü şampuan içerisinde yer alan bileşenler saçın yağ üretiminde ve doğal döngüsüne zarar verebilir. Üstelik her gün şampuan uygulama aşamasında da saç derisi zarar görebilir. Şampuan kullanım sıklığı saç tipine ve şekline göre değişiklik gösterir. Bu nedenle şampuan sıklığını belirlemeden önce saç tipini ve ihtiyacını iyi bir şekilde analiz etmek gerekir.